Laat onze kinderen gerust!

Een diverse groep mensen nam deel aan de coronabetoging in Antwerpen.

800-tal mensen houden coronabetoging in Antwerpen: “Laat onze kinderen gerust!”

ANTWERPENDe organisaties Vrijheid, Viruswaanzin en EuropeansUnited organiseerden zondagnamiddag een betoging aan de Bolivarplaats. Ongeveer 800 deelnemers kwamen er samen om te protesteren tegen de mondmaskerplicht en het vaccineren van kinderen. Dat gebeurde onder de slogan ‘Laat onze kinderen gerust!’Caroline Van de Pol 09-01-22, 16:30 Laatste update: 09-01-22, 17:14

  • Om 13 uur verzamelde de diverse groep aan het nieuwe Justitiepaleis. Jongere en oudere mensen met of zonder kinderen hadden bordjes met allerhande slogans bij zich. ‘Maak van onze (klein)kinderen geen QR-slaaf’, ‘vaccinating children = abuse’ en ‘hart voor vrijheid’ stond er onder andere te lezen.  Om 14 uur werden speeches gegeven door Tom Meert, voorzitter van EuropeansUnited en Steven Arrazola en Michael Verstraeten van de partij Vrijheid. Nadien maakte de menigte een wandeling langs het Zuid om terug te keren naar de Bolivarplaats.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in de studio van VTM Nieuws scherp uitgelaten over de coronabetoging die deze namiddag door Brussel trekt. “Iedereen heeft het recht om te betogen”, vindt premier De Croo. Toch benadrukt hij dat de groep mensen die deze namiddag door de hoofdstad trekt, niet de stem van de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigt. “Ja, er zijn een aantal duizend mensen die een andere mening hebben, maar er is een stille, zeer grote meerderheid van miljoenen mensen die doen wat nodig is”, klinkt het.

Wetenschappelijk onderzoek

“We houden deze vreedzame betoging tegen alle coronamaatregelen met betrekking tot kinderen”, vertelt Michael Verstraeten, voorzitter van de recent opgerichte partij Vrijheid. “Van de 1,3 miljoen Belgische kinderen zijn er de voorbije twee jaar slechts 135 in het ziekenhuis beland met covid-19. Bovendien is ondertussen een groot deel van hen immuun. Kinderen moeten niet lastiggevallen worden met vaccinaties. Er bestaat ook geen wetenschappelijk bewijs voor het nut van mondmaskers. Kinderen moeten spelen, studeren, en vooral elkaar zien, laat ze daarom gerust!”

“We zijn hier voor onze kinderen, om een signaal te geven aan de overheden”, zegt Steven Arrazola van de partij Vrijheid. “Een Belgische universiteit toonde aan dat er meer nadelen dan voordelen zijn bij het prikken van kinderen. Ook viroloog Geert Vanden Bossche zegt daarover de waarheid, maar de virologen van GEMS willen niet met hem in discussie gaan. We zullen blijven samenkomen en hopen dat 2022 het jaar wordt van burgerlijke ongehoorzaamheid, verzet en hoop!” 

Bezorgd en boos

Gwen (34) was vandaag aanwezig met haar kinderen. “Ik maak mij zorgen over de kindervaccinaties. Ze worden amper ziek van het virus, maar maken wél kans op de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Ik ben ook tegen verplichte mondmaskers voor kinderen. Meerdere studies bevestigen dat mondmaskers nefast zijn voor hun taal- en leerontwikkeling”, vertelt ze. “Ik ben hier met mijn dochter omdat ik tegen de QR-pasjesmaatschappij ben die apartheid veroorzaakt”, legt een vader uit. “Ik ben niet tegen vaccineren in het algemeen, want dat kan nuttig zijn voor mensen met onderliggende aandoeningen. Ik ben wel tegen de verplichting ervan.”

Leona Maes (80) was een van de oudste deelnemers. “Ik ben heel kwaad dat kinderen worden gepest voor mijn gezondheid. Ik ben zelf ongevaccineerd. Mijn kleindochter liet zich vaccineren voor haar stage en zij is wel besmet geraakt. De vaccinaties trekken op niks en zijn een experiment. Ik vind dit beleid gewoon misdadig”, zegt ze.

Bron : HLN nieuws

Een reactie op “Laat onze kinderen gerust!”

  1. Ik kan ze alleen maar toejuichen, kinderen vaccineren is gewoon zinloos !
    Mijn kinderen krijgen geen vaccinatie , hun immuunsysteem kan het perfect aan.
    Het houd langs geen kanten de besmetting tegen ,en werkt maar 10 weken….
    Stop met mensen tegen elkaar op te zetten !!! nu gaan ze dat bij de kinderen ook flikken.
    Bah !!!

Een reactie achterlaten